demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Waarom zou ik abonnement op software nemen?

september 2, 2019

Waarom zou ik abonnement op software nemen?

Dat is een vraag die Mkb-ondernemers regelmatig stellen. Want het klinkt nogal abstract, een abonnement op software. ‘Wat krijg ik daar dan voor en wat als er een probleem is? Met een eigen omgeving heb ik het allemaal zelf in de hand’. Daarom leggen we graag uit wat SaaS is en wat de voordelen zijn.

De investering

Software as a Service (SaaS) is software die als online dienst wordt aangeboden in de cloud. In plaats van dat je als ondernemer alles zelf aanschaft – zoals een server waarop alles draait en de Microsoft software – werk je met SaaS in de cloud. Daarvoor sluit je een abonnement per gebruiker af, waarin alles is geregeld. Je hoeft dus geen investering te doen in een server hard- en software. Je hoeft ook van tevoren niet na te denken hoeveel ruimte je moet alloceren voor de komende jaren. We zien namelijk vaak dat bedrijven hardware met te veel capaciteit aanschaffen, ‘met het oog op groei in de toekomst’. Daardoor betalen ondernemers te veel voor een server die maar op halve kracht gebruikt wordt. Met een abonnement heb je nooit te veel capaciteit en dus te veel kosten; je betaalt per gebruiker. Mocht je meer capaciteit nodig hebben, dan kun je heel eenvoudig opschalen.

Het onderhoud

Daarnaast hoef je ook geen beheerder in te huren die alles installeert en onderhoudt. In een abonnement bij CLOUDFORYOU is dat allemaal in de prijs meegenomen. We zorgen dat de devices worden ingericht voor alle medewerkers. En Microsoft zorgt ervoor dat de cloudomgeving technisch werkt. Daar heb je dus geen omkijken meer na. Mocht er toch iets niet goed gaan, dan helpen wij je daarbij. Onze servicedesk is via allerlei kanalen bereikbaar en we doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk voor je op te lossen. Komen we er zelf niet uit, omdat bijvoorbeeld het probleem bij Microsoft ligt, dan nemen wij contact met hen op.

De veiligheid

Een van de belangrijkste zaken voor ICT is natuurlijk cybersecurity. In de cloud hoef je daar minder over na te denken; Microsoft doet er alles aan om de cloud zo veilig mogelijk te houden, onder meer met updates en patches. In 2018 bijvoorbeeld, zijn er door Microsoft voor belangrijke software zo’n 450 updates uitgebracht. Dat is ruim één update per dag! Als je die zelf moet installeren of moet bekijken of je ze wel nog hebt, heb je daar bijna een dagtaak aan. Ook dat neemt een SaaS leverancier van je over. Zij zorgen ervoor dat de updates doorgevoerd worden en wij adviseren je welke over updates noodzakelijk zijn en welke minder relevant voor je zijn.

Het abonnement

CLOUDFORYOU biedt verschillende abonnementen aan. Voor ondernemers die gewend zijn om veel zelf met ICT te doen en dat ook willen blijven doen, tot aan ondernemers die volledig ontzorgd willen worden. Wij regelen de implementatie, de migratie van bestaande systemen naar de cloud en expert support op afstand. Natuurlijk kijken we samen naar welke vorm het best bij jouw onderneming past.

Als het om ICT gaat, willen we dat het werkt, dat het veilig is en dat het niet te veel kost. Een SaaS-oplossing heeft dan meer voordelen dan alles in eigen beheer hebben. De voordelen van een abonnement bij CLOUDFORYOU, zijn overzichtelijke kosten zonder investeringen, een altijd up-to-date en veilige omgeving en onderhoud en support op afstand. Mocht je willen weten hoe groot de voordelen voor jouw onderneming precies zijn, neem dan contact met ons op.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie