demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Laat de vakantie ook echt vakantie zijn

augustus 14, 2019

Laat de vakantie ook echt vakantie zijn

Vakantie is belangrijk. Het geeft ons allemaal de mogelijkheid om onszelf weer op te laden. Maar de zaken gaan tijdens deze periode gewoon door.

Hoe zorg je er nu voor dat je niet te veel betrokken blijft bij de zaak, maar van de vakantie kunt genieten?

 

Iedereen weet hoe belangrijk het is om even afstand te nemen van de zaak en echt te genieten van de vakantie. Maar het kan soms lastig zijn om het werk los te laten. Dat is niet alleen een probleem voor jezelf. Ook de familie kan minder genieten als je constant met je werk bezig bent. Daarom geven we graag wat tips om ervoor te zorgen dat je rustig weg kunt gaan deze zomer.

Plan de vakantie

Een van de meest voor de hand liggende tips is om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk je werk hebt afgerond als je op vakantie gaat. Probeer dus van te voren ervoor te zorgen dat je niet te veel nieuwe projecten start. Denk ook alvast na over wat je moet doen als je terugkomt van vakantie. Maak bijvoorbeeld een lijstje met lopende zaken en zaken die je als eerst moet oppakken als je weer terug bent.

Laat weten dat je er niet bent

Als klanten en zakenrelaties weten dat je er niet bent, kunnen zij er ook rekening mee houden. Een manier om dat te doen is om vooraf al te laten weten dat je er een bepaalde periode niet bent, door dit in de handtekening van je e-mails al te melden. Tijdens je vakantie is de ‘out of office’ boodschap natuurlijk heel handig; zowel voor de e-mail, maar ook in je status van je Skype for Business-account en zelfs je voicemail. Dan weten je klanten dat je minder goed bereikbaar bent. Stel hem ruim in. Dan heb je als je weer terug van vakantie bent, nog wat tijd hebt om de zaken die op je lijstje staan bij te werken. Geef in de ‘out of office’ ook aan welke collega wel bereikbaar is tijdens je vakantie.

Maak afspraken met collega’s én familie

Zorg ervoor dat je met collega’s duidelijke afspraken gemaakt hebt wie je vervangt. Bijvoorbeeld wie welk deel van je werk overneemt en wie er bereikbaar is. Ook kun je afspraken maken over wanneer ze jou kunnen benaderen als dat nodig zou zijn. Vertrouw er op dat de afspraken nageleefd worden. Het is ook belangrijk dat je duidelijk afspraken maakt met je familie over wanneer en hoe lang je de tijd neemt om je e-mail te checken of te reageren op een voicemail. Dat geeft iedereen rust en duidelijkheid.

Houd het rustig op vakantie

Probeer je zoveel mogelijk tijdens de vakantie af te sluiten van je werk. Neem bijvoorbeeld niet je zakelijke laptop mee. Het is namelijk heel verleidelijk om dan toch even wat te doen – omdat het kan. Zet ook notificaties van e-mail en Skype uit. Een telefoon die geluid maakt, vraagt er namelijk om opgepakt te worden.

CLOUDFORYOU wenst iedereen een fijne vakantie.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie