demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Groepsfunctionaliteit in Office 365 | Groups

oktober 23, 2014

GroupsLogo

Is jouw postvak IN vaak ook zo druk met E-mails van verschillende projecten? Dan kan de nieuwe functie Groups binnen Office 365 voor wat meer ordening zorgen.

Met behulp van Groups heb je groepen met elk hun eigen samenwerkomgeving. Voeg collega’s toe of meld je zelf aan bij een groep. Elke groep heeft het een eigen bestanden omgeving en een agenda. Zo heb je alles bij elkaar en werk je gemakkelijk samen met je collega’s!

Groups

Met deze nieuwe functie in Outlook is het beheren van je E-mail veel overzichtelijker geworden. Je krijgt namelijk minder E-mail in je postvak IN want veel E-mail komt nu direct in de groepen. Mensen binnen een bepaald project kunnen met elkaar werken in een groep. Alle bestanden en E-mails staan bij elkaar en is alles hierdoor snel terug te vinden. Je krijgt direct te zien wat de laatste ontwikkelingen zijn en of er nog nieuwe bestanden zijn toegevoegd. Deze bestanden staan allemaal bij elkaar en kunnen eventueel gemakkelijk bewerkt worden door collega’s.

GroupsScreen

Verder is er ook een aparte agenda functie. Hierdoor heb je binnen je groep een eigen agenda. Met een paar muisklikken plaats je een afspraak ook makkelijk in je persoonlijke agenda. Hierdoor zorg je er voor dat je binnen je organisatie makkelijker communiceert en samenwerkt.

Openbaar of Prive

Er zijn twee verschillende soorten groepen. Namelijk de openbare groepen en de privé groepen. De openbare groepen zijn voor iedereen zichtbaar en iedereen kan zich er ook voor aanmelden wanneer ze dat willen. De privé groepen daarentegen zijn alleen te zien voor de mensen die daar ook voor uitgenodigd zijn. Anderen kunnen deze groepen niet zien.

Groups zal voor iedereen die een abonnement met Exchange Online heeft aan het einde van dit jaar beschikbaar zijn. De beschikbaarheidsdatum kan per omgeving verschillen. Groups wordt automatisch in je Office 365 omgeving opgenomen en vind je links onder Personen.

Meer weten?

Meer weten over Office 365 of Groups? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

Menno Windsma

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie