demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Werken met OneDrive bestanden in Outlook

oktober 15, 2014

OneDriveVBLogo

Om het gebruik van Office 365 nog meer te vergemakkelijken integreert Microsoft om de zoveel tijd een nieuwe functie. Dit keer is OneDrive voor Bedrijven geïntegreerd in de browser versie van Outlook. Je kan nu bijlagen toevoegen in een E-mail die direct uit je OneDrive voor Bedrijven omgeving komen. Hierdoor kan je nu nog makkelijker vanaf elke plek E-mail versturen. Deze functie is beschikbaar in de browser voor de pc en Mac, en is beschikbaar op je smartphone en tablet op de OWA app. De functie werkt voor alsnog voor de pc en Mac alleen in de browser, maar zal mogelijk in de toekomst ook in de client app verschijnen.

Bestanden

Het toevoegen van een bestand dat op OneDrive voor Bedrijven staat, kan op twee manieren. Namelijk de mogelijkheid om alleen een link naar het bestand te versturen met rechten om het realtime te bewerken. Hiermee geef je toestemming aan de ontvanger om het bestand direct te bewerken. Samenwerking verloopt zo veel sneller. Dit betekent dat het bestand dat op je OneDrive voor Bedrijven staat direct kan worden bewerkt door de ontvanger. De tweede mogelijkheid is het versturen van een traditionele bijlage, dat eigenlijk alleen is bedoeld voor het controleren van het bestand. Het verwerken van wijzigingen vergt via deze methode nog steeds veel handmatig werk.

OneDriveVBScreen

Meer weten?

Meer weten over Office 365? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie