demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Nieuwe namen voor Microsoft producten

februari 18, 2014

OneDriveImage

De afgelopen weken is er weer veel nieuws voor Office 365 gebruikers. Sinds kort kan je vanuit het beheerportaal van Office 365 een domein kopen bij GoDaddy. GoDaddy is een van de grootste domein registrars ter wereld. Wanneer je daar je domein aanschaft wordt het automatisch ingesteld voor gebruik met Office 365. Helaas is op dit moment alleen betaling met credit card mogelijk. Daarnaast is er een samenwerking met DocuSign aangekondigd. Dat betekent dat het digitaal tekenen van documenten in SharePoint binnenkort mogelijk is met Office 365. Daarover een volgende keer meer.

Naamswijzigingen

De creativiteit qua naamgevingen is de laatste tijd op de proef gesteld. De naam SkyDrive bleek al te zijn geregistreerd. Vanaf februari heet de SkyDrive voortaan OneDrive en de SkyDrive Pro gaat OneDrive for Business heten. Deze naam OneDrive is inmiddels ingevoerd voor de prive gebruikers. Bij de introductie van OneDrive voor prive gebruik krijg je nu tijdelijk een jaar lang gratis 20 GB aan storage voor de snelle beslissers. De nieuwe naam voor de zakelijke versie van SkyDrive, SkyDrive Pro volgt binnenkort. De aankondigingen worden op de SharPoint conferentie in maart in Las Vegas verwacht.

OneDriveLogo

Naast bovenstaande zijn er nog meer nieuwe namen aangekondigd. De People View komt binnenkort beschikbaar. En de Office Web Apps gaan eerdaags Office Online heten. De aandacht voor de Office Web Apps is op dit moment enorm. Een aantal items in het nieuwsoverzicht gaat ook over uitbreidingen van de Office Web Apps. De geruchten over een Office for iPad beginnen ook steeds heftiger te worden. Het lijkt erop dat er binnen afzienbare tijd een versie beschikbaar komt.

Nieuw in Office 365

De afgelopen weken zijn de volgende onderdelen van Office 365 vernieuwd. Niet alles is toepasbaar op ieder abonnement. Controleer dus goed of je in aanmerking komt voor de beschreven onderdelen. Bel ons eventueel voor een advies. Wij helpen je graag.

  • Microsoft werkt samen met GW Micro aan de toegankelijkheid van Office 365 voor blinden en slechtzienden.
  • De Word Web App heeft een nieuw lint en de mogelijkheid van headers en footers. De help zoekfunctie is nog verder verbeterd.
  • De OneNote Web App heeft een nieuw uiterlijk en veel meer functionaliteit. Nu kan je net zo makkelijk werken met OneNote in de browser .
  • Een aantal wijzigingen aan het beheerportaal zijn doorgevoerd, inclusief een nieuw partner portaal voor gedelegeerd beheer.
  • De Outlook Web App wordt uitgebreid met de People View.
  • De mobiele Apps van Lync voor Windows Phone en iPhone zijn ge-update. Je kan nu ook PowerPoint presentatie volgen op je smartphone.
  • Microsoft heeft officieel aangekondigd dat er geen nieuwe versie meer komt van InfoPath formulieren.

Meer weten?

Meer weten over Office 365 of cloud computing? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op of bel 030-6345403.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie