demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Office 365 | Controleer op oude MX records

januari 6, 2014

MXRecord

Dit bericht is voor gebruikers van Office 365 die al heel lang in de cloud werken met E-mail.

Wanneer je je abonnement op Office 365 bent begonnen voor 2013 dan heb je gewerkt met de voorloper van Office 365 genaamd BPOS. BPOS staat voor Business Productiviteit Online Suite. Als je daarmee hebt gewerkt dan bestaat de kans dat je nog gebruik maakt van een zogenaamd global MX record.

De ondersteuning van global MX records in Office 365 eindigt op 31 januari 2014. Het is nu tijd om te controleren of je je MX records voor die datum moet updaten. Anders ontvang je geen E-mail meer vanaf 1 februari 2014.

MX Record

MX records bepalen waar E-mail voor jouw domein (achter het @-teken) wordt afgeleverd. De setting is opgenomen in je DNS. Dat is je virtuele voordeur. Iedereen die een E-mail adresseert aan iemand binnen jouw bedrijf doet dat door een adres in te voeren met het formaat naam@jouwdomein.nl. In jouw DNS staan een of meerdere MX records die worden geraadpleegd om te bepalen waar de E-mail moet worden afgeleverd. Het MX record met de hoogste prioriteit (laagste getal) wordt gebruikt. Als dat niet lukt wordt gekeken naar de volgende, enzovoorts. Een MX record moet uniek zijn voor jouw domein. In het BPOS tijdperk werd nog gewerkt met global MX records. Die waren voor iedereen hetzelfde en zien er als volgt uit:

jouwdomein.nl MX mail.global.frontbridge.com

Dit type MX record is met de invoering van Office 365 veranderd in het volgende formaat.

jouwdomein.nl MX jouwdomein-nl.mail.eo.outlook.com

De afgelopen periode heb je een aantal waarschuwingen per E-mail van Microsoft gekregen dat de ondersteuning voor globale MX records gaat eindigen. Dat gebeurt op 31 januari aanstaande. De laatste waarschuwingen van Microsoft ziet er als volgt uit.

MXRecordUpdate

Je kan eenvoudig controleren of jouw MX record moet worden aangepast door onderstaande stappen te doorlopen.

Controleren

Om te weten of je werkt met global MX records doorloop je een paar simpele stappen.

  • Gebruik een online tool om je DNS te controleren. Je kan, als je daarmee vetrouwd bent, een tool naar keuze gebruiken om je MX records op te vragen.
  • Als je geen voorkeur hebt, gebruik dan MXLookup. Geef vervolgens je E-mail domein op (achter het @-teken) endruk op MX Lookup.
  • Controleer of je ergens mail.global.frontbridge.com ziet staan.
  • Als dat het geval is controleer of er meerdere MX records zijn. Zo niet, neem contact met ons op voor hulp.
  • Controleer vervolgens of dat foutieve MX record wordt gebruikt. Dat doe je door het MX record te zoeken met de hoogste prioriteit. Dat is het laagste getal.
  • Wanneer het laagste getal staat bij het MX record met mail.global.frontbridge.com, neem dan contact met ons op voor hulp.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij de controle of aanpassing van je MX records? Neem dan voor 1 februari aanstaande contact met ons op of bel 030-6345403.

Menno Windsma

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie