demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Office 365 | Gemakkelijk van abonnement wisselen

december 28, 2013

O365LogoWit

Office 365 bestaat uit drie verschillende plannen. Dat noemen ze ook wel abonnementsfamilies. Binnen een plan (P-, M- of E-plan) is het al enige tijd mogelijk zelf van abonnement te veranderen (lees: upgraden). Je kan bijvoorbeeld eenvoudig een aantal gebruikers upgraden van een Office 365 E1- naar een Office 365 E3 abonnement, wanneer zij een lokale versie van Office nodig hebben. Handig, maar wel beperkt. Veranderen van abonnementsfamilie (plan) was nog niet mogelijk. Dat kon alleen door het migreren van alle data en dat is tijdrovend en kostbaar.

Microsoft heeft de mogelijkheid om van abonnementsfamilie (plan) te veranderen vlak voor de jaarwisseling toegevoegd aan alle Office 365 omgevingen. Zo heb je meer mogelijkheden het juiste abonnement te kiezen ook als je organisatie bijvoorbeeld sterk groeit.

Mogelijkheden

Je kan jouw Office 365 abonnement vanaf nu zelf veranderen in een heel groot aantal gevallen. De verandering van abonnement wordt ondersteund door een wizard en kan eventueel zelf worden uitgevoerd. Wanneer je twijfelt over je keuze voor een nieuw abonnement of je wilt het niet zelf doen kijk dan onderaan hoe je hulp kunt krijgen.

Let wel op: Het is alleen mogelijk te upgraden en er is geen weg terug. Microsoft hanteert bovendien een limiet van 300 gebruikers, daarboven zijn er andere mogelijkheden.

Mogelijke upgrade scenario’s:

 • Upgrade binnen dezelfde abonnementsfamilie (plan), bijvoorbeeld vanaf Office 365 P1 naar Office 365 P2 (Premium).
 • Upgrade vanaf een los abonnement, bijvoorbeeld vanaf Exchange Online 1 naar Office 365 E1.
 • Veranderen van abonnementsfamilie (plan), bijvoorbeeld vanaf Office 365 P1 naar Office 365 M.

Om de upgrade wizard, voor het veranderen van abonnementsfamilie (plan), te kunnen gebruiken moet je als hoofdbeheerder ingelogd zijn in jouw Office 365 omgeving. Deze manier van upgraden wordt alleen ondersteund voor betaalde abonnementen. Heb je nog een proefabonnement koop dan eerst een abonnement voordat je gaat wijzigen. Het veranderen van abonnement met behulp van de wizard duurt slechts enkele minuten en geeft geen service onderbreking. Gedurende korte tijd is het beheerportaal wel onbereikbaar. Je betalingsgegevens en -historie worden meegenomen naar het nieuwe abonnement, het verschil in abonnementskosten wordt verrekend. Je oude abonnement wordt automatisch beƫindigd.

Overzicht

Hieronder vind je een overzicht van de abonnementsveranderingen die door de wizard worden ondersteund. Het gaat in alle gevallen om een upgrade.

Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven oftewel Office 365 P-plan abonnementen:

 • Abonnement P1 – Abonnement P2, Office 365 M- of E-plan
 • Abonnement P2 – Office 365 M- of E-plan

Office 365 voor Middelgrote en Grote Ondernemingen oftewel Office 365 M-plan abonnementen:

 • Abonnement M – Office 365 E-plan

Office 365 voor Enterprise oftewel Office 365 E-plan abonnementen:

 • Abonnement E1 – Abonnement E3 of E4
 • Abonnement E3 – Abonnement E4
 • Abonnement E4 – Geen mogelijkheden tot upgrade.
 • Exchange Online Kiosk – Abonnement E1, E3 of E4, Exchange Online 1 of 2
 • Exchange-, SharePoint- of Lync Online 1 – Abonnement E1, E3 of E4
 • Exchange-, SharePoint- of Lync Online 2 – Abonnement E3 of E4

Denk dus goed na over de gewenste veranderingen aan je abonnementen. Als jouw upgrade wordt ondersteund door de wizard dan is de verandering van je abonnement eenvoudig. In het geval dat jouw wensen niet worden ondersteund blijft een tijdrovende migratie de enige mogelijkheid. Neem in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Ben je geĆÆnteresseerd in het veranderen van je Office 365 abonnement, maar wil je het niet zelf doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie