demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Met Yammer samenwerken in je bedrijfsnetwerk

december 9, 2013

YammerLogo

Microsoft heeft enige tijd geleden Yammer overgenomen. De belofte was destijds dat Yammer de social backbone voor Microsoft klanten zou worden. Tijd om te kijken hoever de integratie is gevorderd.

De integratie van Yammer gaat in drie stappen: Basic integration, Deeper Connections en tenslotte Connected Experience. We zijn inmiddels bij stap twee. Tot voor kort was het alleen voor klanten met een Enterprise Agreement mogelijk Yammer te integreren.

Dat is recent uitgebreid naar iedereen met een geschikt Office 365 abonnement. Hier vind je de service beschijving voor Yammer. Yammer is beschikbaar op alle gangbare platformen.

Yammer in Office 365


Yammer wordt ook wel Facebook voor de enterprise genoemd. Logisch dat de integratie van Yammer ook begonnen is in de groot zakelijke markt. Dat is nu uitgebreid naar iedereen met een geschikt abonnement op Office 365 in het E-plan. Je kan een los abonnement kopen op Yammer Enterprise of je kan je eigen Yammer netwerk activeren wanneer je een Office 365 abonnement hebt met SharePoint Online. Yammer Enterprise is dus ook beschikbaar in het E1-, E3- en E4 plan. Voor het P-plan zijn er geen mogelijkheden Yammer Enterprise te integreren. Het M-plan kan technisch wel worden geintegreerd. Bij dit plan moet je wel een los Yammer Enterprise abonnement gekocht hebben.

Kijk op onze website voor een overicht van de integratie mogelijkheden in de verschillende Office 365 plannen.

Activeer Yammer Enterprise

Als je een geschikt Office 365 abonnement hebt kan je je eigen Yammer Enterprise netwerk acctiveren. Dat doe je in het Office 365 portaal. Hier staat een stap voor stap instructie. Is in jouw omgeving deze optie niet beschikbaar dan kan je het activatie proces starten door gebruik te maken van het volgende webadres. Daar kan je Yammer Enterprise aanzetten voor jouw organisatie.

Wanneer je Yammer hebt geactiveerd ben je er nog niet. Je moet Yammer de standaard maken voor samenwerking. Op het moment dat je dat doet dan verandert in het menu van Office 365 de term Newsfeed in Yammer. Als dat is gebeurd ben je klaar voor het gebruik. Uit ervaringen van Yammer wordt wel duidelijk dat de technische implementatie slechts een beperkt onderdeel is voor het succes van Yammer. Yammer stelt dat 80% van de bijdrage aan succes wordt gehaald uit cultuur en slechts 20% uit techniek.

Om te weten hoe je met Yammer aan de slag kunt gaan deelt Microsoft veel informatie. Hier vind je een aantal bronnen op het gebied van Yammer.

  • Yammer Customer Network – Iedere Yammer Enterprise gebruiker kan deelnemen aan het klantnetwerk waar informatie en tips worden gedeeld.
  • Yammer Success Center – Hier vind je allerlei informatie hoe je Yammer succesvol kunt inzetten voor jouw organisatie.
  • Yammer Blog – Met nieuws en tips over Yammer.
  • 31 Days of Yammer – Hoe begeleid je jouw organisatie in de eerste maand gebruik.
  • Yammer community – Overzicht van supportbronnen en een wiki over Yammer.
  • Working Social Tour – Op 11 februari 2014 organiseert Yammer een evenement in Amsterdam. Schrijf je hier in.

De uitrol van Yammer Enterprise in Office 365 is gestart eind november. Binnen enkele weken zou wereldwijd iedereen met Yammer Enterpise moeten kunnen werken. Probeer het gewoon uit.

Basic of Enterprise


Om Yammer uit te proberen kan je gratis starten met een Yammer Basic netwerk. Ga naar Yammer.com en maak een gratis netwerk aan. Die gratis versie kan uitproberen en eventueel later upgraden naar de Yammer Enterprise versie die je zoals beschreven kunt integreren met Office 365. Naast de integratie biedt de enterpise versie meer functionaliteit, uitgebreid beheer, vertaal opties en komt er binnenkort integratie met de Office Web Apps, Outlook en Lync. Zo wordt Yammer Enterprise steeds meer de social backbone voor Microsoft.

Meer weten over Yammer?

Ben je geïnteresseerd in Yammer Enterprise? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie