demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Mobiel gebruik gedeelde postbus

december 5, 2013

ExchangeLogo

Office 365 bevat de mogelijkheid van gedeelde postbussen in Exchange Online. Dat heeft voordelen. Bijvoorbeeld betaal je geen abonnementskosten voor een gedeelde postbus in Office 365. Je kan gedeelde postbussen met meerdere mensen gebruiken. Gedeelde postbussen worden vaak gebruikt voor functionele E-mail adressen zoals info@domein.nl of afdeling@domein.nl.

Toch zijn er ook een paar nadelen. De mailbox grootte is maximaal 10 Gb in plaats van de 50 GB voor een normale mailbox. Tot voor kort was het niet goed mogelijk om gedeelde postbussen mobiel te gebruiken. Ze ondersteunen namelijk geen ActiveSync dat wordt gebruikt om E-mail op je smartphone te krijgen. Daar is nu een oplossing voor.

Mobiele OWA App

De mobiele OWA App bestaat al een tijdje. We hebben een paar keer gezocht naar echte toegevoegde waarde. E-mail, agenda en contacten zijn standaard functies van een smartphone dus de echte toegevoegde waarde was moeilijk te vinden. Tot nu. Met de OWA App op je smartphone is het nu mogelijk gedeelde postbussen mobiel te gebruiken. Dat doe je als volgt.

 • Stel in Office 365 een gedeelde postbus in en geef de mensen die hem moeten gebruiken rechten op die mailbox. Wanneer je niet weet hoe je dat doet vraag het ons. Wij stellen het graag voor je in.
 • Installeer de OWA App voor je smartphone. Er zijn versies voor alle gangbare systemen zoals Android, IOS en Windows Phone. Kijk hiervoor in de betreffende Appstore.
 • Log in het Office 365 portaal en ga naar Outlook.
 • Voeg de gedeelde postbus toe via de Outlook Web App. Hier vind je de instructie.
 • De gedeelde postbus zal na enkele minuten automatisch verschijnen in de mobiele OWA App. Vanaf dat moment kan je de gedeelde postbus mobiel gebruiken op je smartphone of tablet.

Deze mogelijkheid is beschikbaar voor alle zakelijke Office 365 abonnementen waar Exchange Online in zit. Probeer het gewoon uit.

Meer weten over gedeelde postbussen?

Ben je geïnteresseerd in de gedeelde postbussen binnen Office 365? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

2 comments

 1. Vraag : Hoe benader je de gedeelde mailbox op de imap manier ?
  m.vr.gr.
  Michel

  Reactie by Michel Engelbarts on 30/12/2013 at 20:07

 2. Hi,
  Dit artikel gaat over het mobiel benaderen van een shared mailbox. Die ondersteunt geen ActiveSync dus kan niet normaal worden gekoppeld aan je smartphone of tablet. Wanneer je de shared mailbox wilt koppelen in Outlook kan dat het beste op Exchange niveau. Je geeft dan het E-mail adres en de credentials van de gebruiker die rechten heeft op de mailbox. Voor IMAP geldt hetzelfde principe. Autodiscover moet actief zijn op het domein.
  Grtz Menno

  Reactie by Menno Windsma on 30/12/2013 at 21:09

Plaats een reactie