demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Office 365 | Nieuw in november

december 2, 2013

Office365LogoNew

Uiteraard ook in november weer veel nieuws op het gebied van slim online werken. Vernieuwingen horen bij een goede cloudoplossing zoals Microsoft Office 365.

Continuous innovation is namelijk een van de cloudprincipes. Microsoft hanteert tegenwoordig een cloud first strategie. Dat betekent dat nieuwe ontwikkelingen eerst worden gedaan op Office 365 en de andere platformen van Microsoft Online Services. Daarna wordt bepaald of de on-premise versie van het product de update ook krijgt. De cloud loopt tegenwoordig voor op het gebied van innovatie.

Deze maand hebben we de volgende opvallende nieuwe zaken in Office 365 op een rijtje gezet.

Nieuw

De informatie in de titel-link is in het Engels en verwijst naar details in het Office 365 blog van Microsoft.

 • Realtime samenwerken met de Office Web Apps – Word, Excel, en PowerPoint Web Apps laat nu tegelijk zien wie allemaal aan het werk zijn in het document, de spreadsheet of de presentatie. Veel nieuwe features in de Office Web Apps. Voor een overzicht van de belangrijkste kijk je hier.
 • OneNote update – Nieuwe mogelijkheden om scans en camera images te integreren in notities. OCR voor het doorzoeken van images is toegevoegd. Verbeteringen in de navigatie van notitieblokken en notities maken het zoeken en navigeren makkelijker.
 • Office Remote – Microsoft Research heeft een App toegevoegd waarmee je je presentatie kan bedienen vanaf je Windows Phone. Je hebt geen losse afstandsbediening meer nodig. Andere platformen volgen snel.
 • Berichtencentrum verbeteringen – De berichten op het Office 365 berichtencentrum (beheer functie) zijn meer toegespitst op jouw eigen Office 365 omgeving en helpen je uptodate te blijven.
 • Yammer integratie updates – Alle Yammer smartphone en tablet Apps zijn ge-update. De verbeteringen zijn met name op het gebied van navigatie en bewerken. Ieder netwerk en groep heeft nu een eigen E-mail adres. Posten is daardoor nog gemakkelijker en kan nu ook uit SharePoint.
 • Office 365 nu in 141 markten – Office 365 heeft weer 17 nieuwe landen toegevoegd. Dus mocht je je ergens in het buitenland willen vestigen dan kan je nu in 141 landen slim online werken met Office 365.
 • Lync 2013 client update – De PC clients van Lync zijn vernieuwd. Je ziet nu een foto van degene waarmee je chat. Vergaderingen of sessies kunnen ook in 1080p HD video worden opgenomen. En voor de techneuten zijn er nu meer mogelijkheden om connectie problemen op te sporen.
 • SharePoint mobile nu heschikt voor touch – Het is vanaf nu mogelijk met mobiele versies van SharePoint te werken met touch. Daarmee bekijk en deel je nog makkelijker documenten met je team.
 • SharePoint Online delen verbeterd – Het delen van SharePoint documenten of sites is makkelijker geworden. Iedere lid van een site is nu in staat met een paar simpele klikken een document te delen met een externe.
 • Office 365 Admin App – Een Office 365 beheerder kan nu op zijn Windows Phone in een oogopslag zien wat de status is van zijn Office 365 omgeving. Andere platformen volgen de komende weken.
 • Message Encryption – Berichten binnen je Office 365 zijn al veilig. Met deze uitbreiding wordt het mogelijk externen een bericht te sturen dat volledig versleuteld is. Deze encrypted E-mail functie wordt binnenkort uitgerold.

De uitrol van deze nieuwe functies van Office 365 is gestart in november en geldt voor de zakelijke abonnementen van Office 365. Het kan enige tijd duren voordat alle vernieuwingen in jouw Office 365 omgeving beschikbaar zijn. Binnen een paar weken zou wereldwijd iedereen met de nieuwe updates moeten kunnen werken. Probeer het gewoon uit.

Meer weten over Office 365?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Office 365? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie