demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Waar komt Office 365 vandaan?

oktober 15, 2013

WatIsO365

Office 365 bestaat uit Exchange Online voor E-mail, agenda, contacten en taken. Uit sharePoint Online voor documenten en samenwerking. En Lync Online voor instant messaging, presence, audio- en video gesprekken van computer naar computer en webmeetings.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om Office voor de PC of de Mac af te nemen via Office 365. Per gebruiker mag je Office gebruiken op vijf apparaten (PC en/of Mac) en vijf mobiele apparaten (smartphone en tablets). Je kunt ook werken met de Office Web Apps vanuit de browser.

Office 365 is er in drie zogenaamde plannen en is geschikt voor organisaties van iedere grootte.

Historie

Office 365 is de opvolger van BPOS. De Business Productivity Online Suite (BPOS) was de voorloper van de huidige cloudoplossing. Het was gebaseerd op de 2007 versie van Exchange, SharePoint en Lync en is geintroduceerd in 2008. De meeste BPOS gebruikers waren zogenaamde early cloud adopters die de dienst voornamelijk gebruikten voor E-mail uit de cloud. Met name de aanpasbaarheid en flexibiliteit van deze cloudoplossing was zeer beperkt. Op 29 juni 2011 is Office 365 in Nederland geintroduceerd.

Naam

Microsoft heeft lang nagedacht over de naamgeving van de opvolger van BPOS. BPOS werd algemeen gezien als een ‘moeilijke’ naam. Ze zochten iets simpels, iets duidelijks. De verwachting was dat miljoenen mensen ermee gingen werken. Het moest daarom een eenduidige naam worden die dicht bij de bestaande naamgeving van succesvolle producten van Microsoft bleef en te gebruiken was voor zowel kleine als grote organisaties. Daarnaast moest het de continuiteit en diepgang van de nieuwe dienst weergeven. Na lang beraad werd de nieuwe naam Office 365 geboren. Maar waar staat die naam eigenlijk voor?

De naam Office is uiteraard een verwijzing naar de Office paketten. Met ruim 750 miljoen gebruikers een van de meest succesvolle brands van Microsoft. Het is bekend en staat voor wat genoemd wordt de gouden standaard in productiviteitssoftware. De toevoeging 365 geeft beschikbaarheid op ieder moment voor iedereen aan. Waar je ook bent. Voor kleine en grote organisaties. Nu en in de toekomt. De samenvoeging geeft de wens van Microsoft aan om op iedere dag van het jaar de beste oplossing te bieden voor productiviteit met een always up-to-date cloudoplossing. En ja. Eens in de vier jaar op 29 februari, de 366-ste dag van het jaar, is Office 365 ook beschikbaar voor je.

Meer weten over Office 365?

Ben je geïnteresseerd in Office 365? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

Menno Windsma

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie