demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Afbeelding in E-mail handtekening in Outlook Web App

februari 12, 2013

In Outlook kan je mooie E-mail handtekeningen maken. Die kan je gebruiken om je berichten netjes af te sluiten. Vaak bestaat die handtekening uit tekst gecombineerd met een afbeelding. Op je smartphone heb je meestal alleen tekst en staat er standaard iets van ‘Verstuurd met mijn iPhone’. Dan is het duidelijk dat de ontvanger minder opmaak kan verwachten. Maar in de Outlook Web App (ook wel webmail genoemd) zien E-mail berichten er net zo uit als berichten verstuurd via Outlook. Standaard kan je in de Outlook Web App (OWA) alleen gebruik maken van tekst in je E-mail handtekening.

Het is mogelijk ook in OWA een nette E-mail handtekening te maken die bestaat uit tekst gecombineerd met een afbeelding. De mogelijkheden zijn wel beperkter dan in Outlook, maar je kan een heel eind komen met een paar simpele stappen.

Onderstaand vind je de stappen die je dient uit te voeren om ervoor te zorgen dat je een afbeelding opneemt in je E-mail handtekening van Outlook Web App oftewel OWA. Deze instructie is voor de oude (2010) versie van OWA. Hier vind je de instructie voor de nieuwe (2013) versie.

 • Selecteer de gewenste afbeelding en bewaar die op een publieke URL. Dat is een webadres waar je altijd bij kunt zonder in te loggen. Bijvoorbeeld ons logo.
 • Open de publieke URL en kopieer het webadres naar het klembord.
 • Start Outlook op je PC.
 • Maak een bericht aan jezelf (HTML opmaak) en kies voor Invoegen en daarna Afbeelding.
 • Plak het gekopieerde webadres in het bestandsnaam veld en druk op Invoegen. Je ziet dan de afbeelding in het bericht verschijnen. Druk daarna op Verzenden.
 • Ga naar de Outlook Web App, meld je aan met je inloggegevens van Office 365.
 • Open het bericht dat je aan jezelf hebt gestuurd.
 • Doe een rechtse muisklik op de afbeelding en kies voor Kopieren.
 • Kies rechtsboven in OWA voor Opties en daarna Alle opties weergeven.
 • Kies links voor Instellingen en plak daarna je gekopieerde logo in het veld E-mailhandtekening.
 • Vul daarna je handtekening aan met de gewenste tekst zoals naam, telefoon, etc.
 • Vink aan dat je de handtekening automatisch wilt laten plaatsen in het veld Automatisch mijn handtekening….
 • Druk rechtsonderin op Opslaan en je nieuwe handtekening in OWA wordt bewaard en voortaan automatisch toegevoegd.

Heb je vragen over bovenstaande, dan helpt CLOUDFORYOU je daarmee graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

6 comments

 1. IK heb de instructies opgevolgd en het logo is inderdaad te kopieren in de handtekening.
  Bij aankomst in outlook2010 geeft de afbeelding echter alleen een blokje met de tekst de gekoppelde afbeelding is niet weer te geven.
  Moet ik nog wat doen?

  Reactie by Cock van der Brugge on 27/02/2013 at 17:33

 2. Hi Cock,
  Nee in principe is de instructie voldoende om het te laten werken. Het is wel belangrijk dat de afbeelding op een publiek bereikbaar webadres is opgeslagen. Anders kan hij niet worden opgehaald vanuit de Outlook Web App. Laat maar weten of het is gelukt.

  Reactie by Menno Windsma on 27/02/2013 at 19:51

 3. Hi Menno,

  Dat werkt ik heb hetzelfde gedaan in de outlook op mijn desktop, hoe krijg ik de logo_jpg’s non editable, dus dat de ontvanger dit niet kan vergroten, waardoor je signature netjes en stabiel blijft.
  Groet
  Wim

  Reactie by Wim Woudenberg on 03/05/2013 at 10:44

 4. Hi,
  Fijn dat het in de Outlook Web App werkt voor je. Een handtekening voor Outlook zelf maak je het gemakkelijkst in Word middels een tabel met meerdere kolommen. Die tabel kopieer je naar je Outlook handtekeningen en kan je vanaf dat moment gebruiken. Die tabel kan je niet vergroten of verkleinen als ontvanger.
  Grtz Menno

  Reactie by Menno Windsma on 03/05/2013 at 13:19

 5. Beste Menno, het valt me op dat de link naar het nieuwe artikel niet werkt, de datum zou 12 mei moeten zijn ipv 22 mei.

  Reactie by Bart on 24/09/2013 at 13:36

 6. Hi,
  Bedankt voor het doorgeven. De link was inderdaad stuk. Het is inmiddels hersteld. Nogmaals bedankt voor het melden en veel plezier met alle informatie op onze website.
  Grtz Menno

  Reactie by Menno Windsma on 26/09/2013 at 09:00

Plaats een reactie