demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Office 365 Kiosk binnenkort uitgebreid

januari 9, 2012

Microsoft breidt de functionaliteit voor Kiosk (K-plannen) gebruikers van Office 365 binnenkort aanzienlijk uit. Doel van deze aanpassing is een nog betere concurrentie positie ten opzichte van Google Apps. De Microsoft Kiosk oplossingen zijn zeer laag geprijsd en oorspronkelijk slechts bedoeld voor mensen met incidenteel gebruik van een computer. Daar komt binnenkort verandering in. De functionaliteit wordt flink uitgebreid voor alle K-plannen. De prijzen blijven zoals het nu lijkt gelijk en starten onder de 2 euro per gebruiker per maand voor Exchange Online Kiosk.

Kijk hier voor een volledige prijstlijst van alle K-plannen.

Er is nog geen exacte datum voor het beschikbaar komen van onderstaande functionaliteiten. De meeste geruchten zitten nu rond maart of april van 2012. Van de nieuwe functionaliteit zullen ambulante (Kiosk) medewerkers die werken met Office 365 erg veel plezier hebben:

  • Exchange ActiveSync support. Microsoft breidt de connectivity naar smartphones uit voor Kiosk gebruikers. Op dit moment wordt alleen een POP-koppeling naar je mobiel ondersteund. Dat gaat veranderen. Heb je een iPhone, Android of Windows Phone dan kan je die straks netjes koppelen via ActiveSync. Dus volledig gebruik van je mail, agenda, contacten en taken onderweg.
  • Extra storage. Op dit moment kan een mailbox voor Kiosk gebruikers van Office 365 niet groter worden dan 500 MB. Voor velen prima, maar toch enigszins beperkt. Dat wordt binnenkort uitgebreid naar 1 GB. Een verdubbeling van de capaciteit en voor de meeste gebruikers ruim voldoende.
  • Exchange Archiving (optie). Ook voor Kiosk gebruikers komt archiving en dus compliance binnen handbereik als extra optie. De prijs is nog onbekend. Wel zal het naar verwachting dezelfde functionaliteit bevatten als de archiving optie voor Exchange Online zoals ‘legal hold’ en ‘unlimited storage’.

Deze uitbreidingen komen dus ergens in de komende maanden beschikbaar. Daarover later meer wanneer een exacte datum bekend wordt. Het betekent in ieder geval een grote stap voorwaarts voor de Kiosk gebruikers van Office 365. En uiteraard een nog betere concurrentie positie ten opzichte van Google Apps.

Wil je binnenkort gebruik maken van Office 365 of wil je meer informatie over de verschillende K-plannen, dan helpt CLOUDFORYOU je daarmee graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

Bron : Microsoft Corporation.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie