demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Lync 2010 mobiele client voor iPhone en iPad

december 21, 2011

Microsoft geeft steeds meer invulling aan zijn Any Device strategie. De meest recente uitbreiding betreft de Microsoft Lync 2010 for iPhone applicatie en de Microsoft Lync 2010 for iPad applicatie. Beide apps zijn vanaf nu beschikbaar in de appstore van Apple.

Naast presence informatie biedt de applicatie ook de mogelijkheid voor chatten onderweg en is er functionaliteit voor het bijwonen van online vergaderingen. Daarover een volgende keer meer. De requirements en specificatie van de Microsoft Lync 2010 for iPhone app zijn als volgt:

 • Category: Business
 • Released: Dec 20, 2011
 • Version: 4.0
 • Size: 6.4 MB
 • Languages: English, Chinese, Czech, Danish, Dutch, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Italian, Japanese, Korean, Norwegian, Polish, Portuguese, Russian, Spanish, Swedish, Turkish
 • Seller: Microsoft Corporation
 • © 2011 Microsoft. All rights reserved.
 • Rated 4+
 • Compatible with iPhone, iPod touch, and iPad. Requires iOS 4.3 or later.

We willen de Lync 2010 mobile client natuurlijk gebruiken met Office 365. Hoe doe je dat?

Allereerst moet je abonnement geschikt zijn voor Lync Online. Dus je moet beschikken over een abonnement op Office 365 en dan specifiek een van de plannen (P1 of E1-E4) of over een losse licentie voor Lync Online. Kijk hier voor een totaal overzicht van de mogelijkheden van Office 365.

Binnen je Office 365 abonnement moet je Lync Online activeren en eventueel configureren voor gebruik met publieke netwerken (zoals MSN) of externe organisaties (andere Office 365 gebruikers). Meer informatie over het configureren van je Office 365 abonnement vind je in de Help van Office 365. Daarnaast moet je in je DNS de noodzakelijke regels toevoegen. Dat zijn twee regels van het type SRV.

 • Download de juiste app uit de Apple appstore. Gebruik daarvoor een van de volgende links. De Microsoft Lync 2010 for iPhone applicatie of de Microsoft Lync 2010 for iPad applicatie.
 • Pas je DNS gegevens aan met een extra regel van het type CNAME. Deze zorgt ervoor dat de configuratie automatisch verloopt en verzekert je van een gemakkelijke implementatie. Een voorbeeld van zo’n regel is: lyncdiscover CNAME webdir.online.lync.com Meer informatie over het instellen van je DNS vind je hier.
 • Inloggen op Lync Online werkt met je email adres binnen Office 365 en je normale wachtwoord.

Deze mobiele versie van Lync is ook geschikt om te koppelen met een lokale Lync server. Hij is NIET geschikt voor gebruik met een lokale Office Communicator server en BPOS gebruikers die werken met de communicator.

Wil je binnenkort gebruik maken van Lync 2010 for iPhone of iPad in combinatie met Office 365 en is bovenstaand stappenplan toch nog te ingewikkeld, dan helpt CLOUDFORYOU je daarmee graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

Bron : Microsoft Corporation.

Menno Windsma

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie