demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

BPOS storing zondag

augustus 8, 2011

Afgelopen zondagavond heeft Microsoft Online Services (alleen BPOS) in Europa last gehad van een grote storing.

Alle services, zowel de administratieve als die voor normaal gebruik, waren rood. Dat betekent dat er geen gebruik kon worden gemaakt van de services tussen ongeveer 19:30 uur op zondag 7 augustus en 00:30 uur op maandag 8 augustus (GMT+2). Daarna zijn de services weer een voor een beschikbaar gekomen. Inmiddels is alles opgelost en zijn alle services weer operationeel.

De reden voor het uitvallen van de BPOS services was een grote stroom storing in de Dublin regio. Deze storing werd waarschijnlijk veroorzaakt door bliksem inslag in de regio. Dit had gevolgen voor de stroomvoorziening in het datacenter van Microsoft in Dublin dat de BPOS services verzorgt in Europa. Ook het datacenter van Amazon had last van de stroomstoring als gevolg van de bliksem inslag. De andere Microsoft Online Services, Office 365 en Azure, hebben geen last gehad van de storing. Zie onderstaand de details van de melding van Microsoft.

Neem voor meer informatie over bovenstaande contact op met CLOUDFORYOU. Neem contact met ons op of bel vrijblijvend met 030-6345403.

UPDATE: 09-08-2011 Microsoft statement aan alle klanten die last hebben gehad van de storing.
Dear Customer:

Microsoft Online Services strives to provide exceptional service for all of our customers. On August 7, customers served from our Dublin data center lost access to services included in the Business Productivity Online Standard Suite. We apologize for any inconvenience this may have caused you and your employees.

We are committed to communicating with our customers in an open and honest manner about service issues and the steps we’re taking to prevent recurrences.
What happened?

  • Preliminary investigation indicates a widespread power interruption in Dublin caused access issues for the BPOS data center.
  • Normally, our redundant generators would seamlessly pick up the load, but the electrical surge was so large that it propagated to a portion of our back up power generation.
  • In order to restore power, we had to manually synchronize the back-up power service, resulting in a delay in providing service.
  • The Service Health Dashboard was updated regularly during the event to notify customers of the problem.

What actions have been taken to prevent a recurrence?

  • The BPOS service is operating on our in-house power generation facilities, which are high availability facilities.
  • We continue to monitor the overall power generation very closely to maintain high levels of service to customers.

We understand that any disruption in service may result in a disruption to your business. As a gesture of our commitment to ensuring the highest quality service experience Microsoft is proactively providing your organization a credit equal to 25% of your monthly invoice. The credit will appear on a future invoice, and you do not need to contact Microsoft to receive this credit. Please note, processing of the credit may take as long as 90 days.

If you have additional questions, please do not hesitate to contact us. Our customer support is available 24 hours a day by telephone or via Service Requests submitted from the Microsoft Online Services Administration Center.

Thank you for choosing Microsoft Online Services to host your business productivity applications. We appreciate your business.

Sincerely,

The Microsoft Online Services Team

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie