demo.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Werknemers willen betere tools

juli 2, 2011

Werknemers willen betere tools om effectief met elkaar te communiceren en samen te werken. Dit concludeert Alcatel-Lucent in een onderzoek. Volgens de leverancier van netwerkdiensten en –producten blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder tweeduizend kenniswerkers en 750 IT-managers dat werknemers moeite hebben met de huidige communicatiemogelijkheden die zij hebben. Veel werknemers denken dat betere tools hen zal helpen om efficiënter met elkaar te communiceren en samen te werken. Zo zou 74 procent van de kenniswerkers vinden dat technologieën als unified communications en videoconferencing hun productiviteit en betrokkenheid aanzienlijk kan verhogen. Toch heeft minder dan een derde van deze respondenten toegang tot een dergelijke technologie. In het onderzoek uiten de respondenten, aldus Alcatel-Lucent, verder hun misnoegen over virtuele vergadertools die niet aan hun wensen zouden voldoen. Volgens het onderzoek zouden de kenniswerkers graag over intuïtieve tools beschikken die het mogelijk maken om kennis op een efficiëntere manier te delen. Meer dan de helft van de respondenten vindt dat de verschillende communicatiekanalen beter moeten worden gecoördineerd, zodat gesprekken via meerdere personen, kanalen en devices kunnen worden verspreid. Technologieën als unified communications, videoconferencing en –samenwerking, chat en interne sociale netwerken worden door de werknemers als de belangrijkste technologieën gezien voor hun werkzaamheden.

IT-managers

Uit het onderzoek onder de IT-managers blijkt verder dat IT-organisaties vaak belemmerd worden in het tegemoet komen aan de medewerkers aan uitgebreide communicatie- en collaborationtools. Het gaat hierbij, zo stellen de onderzoekers, voornamelijk om tekortkomingen van de infrastructuur. Bedrijven onderkennen wel de behoefte aan deze tools, maar zien vooral het beheer als een grote uitdaging. Slechts veertig procent van de ondervraagde IT-managers denkt dat zij voldoende QoS kunnen leveren voor het beheer van deze tools of prestaties van applicaties. IT-organisaties zijn voornamelijk op zoek naar tools voor unified management, waarmee eindgebruikers, devices, applicaties en infrastructuur via een enkel platform kan worden beheerd. Daarnaast stellen de respondenten in het onderzoek dat zij aanzienlijk kunnen besparen op het beheer, wanneer zij hun huidige IT-beheersysteem zouden vervangen door een tool waarmee zij eindgebruikers kunnen beheren en voorzien van de juiste communicatietools en applicaties om hun functioneren efficiënter te maken. “Kenniswerkers hebben betere tools nodig, IT-afdelingen willen een eenvoudige en kostenefficiënte manier om te implementeren en te beheren”, zo vat Arnaud Kraaijenvanger VP Marketing van Alcatel-Lucent Enterprise het rapport samen. “Het is daarom belangrijk dat bedrijven en organisaties gaan uitzoeken hoe uitgebreide systemen voor meer productiviteitsvoordeel kunnen zorgen.”
Bron: SignOn ICT Traingen & Diensten

Meer informatie?

Uiteraard verzorgt CLOUDFORYOU bovenstaande graag voor je. Neem contact met ons op of bel vrijblijvend met 030-6345403. Of bekijk een van onze oplossingen.

About Menno Windsma

Menno is oprichter van CLOUDFORYOU (o.a. Cloud Productivity partner voor Microsoft Online Services). Hij is een echte innovator en heeft zeer veel ervaring op het gebied van ICT en Ondernemen. Specialteiten: Innovatie, Ondernemen, Slim Online Werken en Cloud Computing. Menno is bereikbaar via nummer: +31 88 8365333, Twitter: @mwindsma of E-mail: menno@cloudforyou.nl

Nog geen reacties. Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie