scherm tekst.jpg

Inschrijven

Ik ontvang graag de nieuwsbrief.

Nieuws

Een overzicht van het recente nieuws over cloudoplossingen, redactie door CLOUDFORYOU......

Delve zoekt en organiseert bedrijfsinformatie

DelveLogo

Benieuwd wat voor interessante bestanden je collega’s maken of gebruiken? Dan is Delve iets voor jou. Delve laat bestanden zien die voor jou interessant kunnen zijn. Delve heeft als vertaling in het Nederlands ‘zoeken’ of ‘graven in’.

Doordat collega’s bestanden delen krijg je in Delve elke keer weer nieuwe informatie te zien. Je kunt beginnen met het door Delve getoonde overzicht gebruiken. Of vind alles van een bepaalde collega of zoek op de naam of de inhoud van specifieke bestanden. Je krijgt met Delve direct alle gedeelde bestanden van collega’s te zien waar jij voor gemachtigd bent.

Office Graph

Delve is een onderdeel van Office Graph, een nieuwe functie in Office 365 die ervoor zorgt dat je relevante informatie te zien krijgt die op dit moment het meest interessant voor je is. Delve gebruikt ‘machine learning’ door bijvoorbeeld te volgen met wie je allemaal meetingen hebt of met wie je documenten deelt. Hierdoor kan Delve met Office Graph een mooi grafisch overzicht maken met relevante informatie over mensen en bestanden. Delve leert zo met wie je het meeste communiceert en met wie je het meeste samenwerkt.

DelveScreen

Delve werkt steeds beter naarmate er meer collega’s met jou samenwerken. Het leert namelijk van jouw eerdere interesses en ontwikkelt zich telkens. Hierdoor wordt het werken met Delve dus steeds handiger. Delve is dus ook bij iedereen anders omdat iedereen andere interesses heeft en andere werkgewoontes.

Veiligheid

Alle bestanden die je in Delve ziet zijn gedeelde bestanden. Je bent dus voor die documenten gemachtigd om ze te zien. Wees niet bang dat hierdoor je privé bestanden ook voor iedereen zichtbaar zijn, want de personen die niet gemachtigd zijn kunnen door de bestanden niet zien. Delve komt voor iedereen met een geschikt abonnement in het E-plan beschikbaar en staat in het Office 365 menu rechtsboven naast Sites.

Meer weten?

Meer weten over Office 365 of Delve? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

Groepsfunctionaliteit in Office 365 | Groups

GroupsLogo

Is jouw postvak IN vaak ook zo druk met E-mails van verschillende projecten? Dan kan de nieuwe functie Groups binnen Office 365 voor wat meer ordening zorgen.

Met behulp van Groups heb je groepen met elk hun eigen samenwerkomgeving. Voeg collega’s toe of meld je zelf aan bij een groep. Elke groep heeft het een eigen bestanden omgeving en een agenda. Zo heb je alles bij elkaar en werk je gemakkelijk samen met je collega’s!

Groups

Met deze nieuwe functie in Outlook is het beheren van je E-mail veel overzichtelijker geworden. Je krijgt namelijk minder E-mail in je postvak IN want veel E-mail komt nu direct in de groepen. Mensen binnen een bepaald project kunnen met elkaar werken in een groep. Alle bestanden en E-mails staan bij elkaar en is alles hierdoor snel terug te vinden. Je krijgt direct te zien wat de laatste ontwikkelingen zijn en of er nog nieuwe bestanden zijn toegevoegd. Deze bestanden staan allemaal bij elkaar en kunnen eventueel gemakkelijk bewerkt worden door collega’s.

GroupsScreen

Verder is er ook een aparte agenda functie. Hierdoor heb je binnen je groep een eigen agenda. Met een paar muisklikken plaats je een afspraak ook makkelijk in je persoonlijke agenda. Hierdoor zorg je er voor dat je binnen je organisatie makkelijker communiceert en samenwerkt.

Openbaar of Prive

Er zijn twee verschillende soorten groepen. Namelijk de openbare groepen en de privé groepen. De openbare groepen zijn voor iedereen zichtbaar en iedereen kan zich er ook voor aanmelden wanneer ze dat willen. De privé groepen daarentegen zijn alleen te zien voor de mensen die daar ook voor uitgenodigd zijn. Anderen kunnen deze groepen niet zien.

Groups zal voor iedereen die een abonnement met Exchange Online heeft aan het einde van dit jaar beschikbaar zijn. De beschikbaarheidsdatum kan per omgeving verschillen. Groups wordt automatisch in je Office 365 omgeving opgenomen en vind je links onder Personen.

Meer weten?

Meer weten over Office 365 of Groups? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

Werken met OneDrive bestanden in Outlook

OneDriveVBLogo

Om het gebruik van Office 365 nog meer te vergemakkelijken integreert Microsoft om de zoveel tijd een nieuwe functie. Dit keer is OneDrive voor Bedrijven geïntegreerd in de browser versie van Outlook. Je kan nu bijlagen toevoegen in een E-mail die direct uit je OneDrive voor Bedrijven omgeving komen. Hierdoor kan je nu nog makkelijker vanaf elke plek E-mail versturen. Deze functie is beschikbaar in de browser voor de pc en Mac, en is beschikbaar op je smartphone en tablet op de OWA app. De functie werkt voor alsnog voor de pc en Mac alleen in de browser, maar zal mogelijk in de toekomst ook in de client app verschijnen.

Bestanden

Het toevoegen van een bestand dat op OneDrive voor Bedrijven staat, kan op twee manieren. Namelijk de mogelijkheid om alleen een link naar het bestand te versturen met rechten om het realtime te bewerken. Hiermee geef je toestemming aan de ontvanger om het bestand direct te bewerken. Samenwerking verloopt zo veel sneller. Dit betekent dat het bestand dat op je OneDrive voor Bedrijven staat direct kan worden bewerkt door de ontvanger. De tweede mogelijkheid is het versturen van een traditionele bijlage, dat eigenlijk alleen is bedoeld voor het controleren van het bestand. Het verwerken van wijzigingen vergt via deze methode nog steeds veel handmatig werk.

OneDriveVBScreen

Meer weten?

Meer weten over Office 365? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 030-6345403.

Nieuwe namen voor Microsoft producten

OneDriveImage

De afgelopen weken is er weer veel nieuws voor Office 365 gebruikers. Sinds kort kan je vanuit het beheerportaal van Office 365 een domein kopen bij GoDaddy. GoDaddy is een van de grootste domein registrars ter wereld. Wanneer je daar je domein aanschaft wordt het automatisch ingesteld voor gebruik met Office 365. Helaas is op dit moment alleen betaling met credit card mogelijk. Daarnaast is er een samenwerking met DocuSign aangekondigd. Dat betekent dat het digitaal tekenen van documenten in SharePoint binnenkort mogelijk is met Office 365. Daarover een volgende keer meer.

Naamswijzigingen

De creativiteit qua naamgevingen is de laatste tijd op de proef gesteld. De naam SkyDrive bleek al te zijn geregistreerd. Vanaf februari heet de SkyDrive voortaan OneDrive en de SkyDrive Pro gaat OneDrive for Business heten. Deze naam OneDrive is inmiddels ingevoerd voor de prive gebruikers. Bij de introductie van OneDrive voor prive gebruik krijg je nu tijdelijk een jaar lang gratis 20 GB aan storage voor de snelle beslissers. De nieuwe naam voor de zakelijke versie van SkyDrive, SkyDrive Pro volgt binnenkort. De aankondigingen worden op de SharPoint conferentie in maart in Las Vegas verwacht.

OneDriveLogo

Naast bovenstaande zijn er nog meer nieuwe namen aangekondigd. De People View komt binnenkort beschikbaar. En de Office Web Apps gaan eerdaags Office Online heten. De aandacht voor de Office Web Apps is op dit moment enorm. Een aantal items in het nieuwsoverzicht gaat ook over uitbreidingen van de Office Web Apps. De geruchten over een Office for iPad beginnen ook steeds heftiger te worden. Het lijkt erop dat er binnen afzienbare tijd een versie beschikbaar komt.

Nieuw in Office 365

De afgelopen weken zijn de volgende onderdelen van Office 365 vernieuwd. Niet alles is toepasbaar op ieder abonnement. Controleer dus goed of je in aanmerking komt voor de beschreven onderdelen. Bel ons eventueel voor een advies. Wij helpen je graag.

  • Microsoft werkt samen met GW Micro aan de toegankelijkheid van Office 365 voor blinden en slechtzienden.
  • De Word Web App heeft een nieuw lint en de mogelijkheid van headers en footers. De help zoekfunctie is nog verder verbeterd.
  • De OneNote Web App heeft een nieuw uiterlijk en veel meer functionaliteit. Nu kan je net zo makkelijk werken met OneNote in de browser .
  • Een aantal wijzigingen aan het beheerportaal zijn doorgevoerd, inclusief een nieuw partner portaal voor gedelegeerd beheer.
  • De Outlook Web App wordt uitgebreid met de People View.
  • De mobiele Apps van Lync voor Windows Phone en iPhone zijn ge-update. Je kan nu ook PowerPoint presentatie volgen op je smartphone.
  • Microsoft heeft officieel aangekondigd dat er geen nieuwe versie meer komt van InfoPath formulieren.

Meer weten?

Meer weten over Office 365 of cloud computing? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op of bel 030-6345403.